Vinprovningar & bokningar

* Minimidebitering på vinprovningar exklusive mat är 6000 kr, priser är angivna inklusive moms.

Beställning
(Startkostnad 250 kr oberoende antal + 200:- st. för glas och gravykostand)
* Eventuella kostnader tillkommer
Skickar

* Alla priser är angivna inklusive moms

Dryck och glasprovningar

När man dricker en dryck så är det viktigt att man väljer rätt glas, det kanske låter lite överdrivet att man inte kan använda vilket glas som helst till det man ska dricka men det kan man absolut men drycken kommer inte komma till sin rätt. Vi har fem stycken grundsmaker som är sött, surt, salt, beskt och umami. Umami som kallas ”den femte smaken” skulle man kunna säga är smaken av protein. Med andra ord färsk fisk, skaldjur, kött, svampar och vissa grönsaker. Våra smaklökar/vårt smaksinne har vi så klart nytta av när vi äter och dricker något men vi har även en otrolig hjälp av vår näsa och hjärna som tillsammans gör att vi kan registrera och komma ihåg ca 50.000 stycken olika dofter. När vi doftar och smakar på en dryck som till exempel vin så blandas smak- och doftförnimmelser långt bak i svalget och tillsammans blir detta vår upplevelse av maten och drycken. Prova därför en glasprovning med fyra olika glas med två eller flera viner:

Vinprovning

Med fyra eller flera viner olika sorters viner kan ni få en upplevelse hur olika druvor smakar. Även vilken stor skillnad det kan vara att prova samma druva odlad i olika delar i världen. Du bestämmer hur många olika viner och vilken färg som önskas, rött, vitt, rosé eller mousserande med eller utan mat.

Öl provning

Med fyra eller flera ölsorter, vilken färg och om de ska vara under-, över- eller spontanjästa.

Cognac och whisky

Välj 2 av varje eller 4 av en sort!?, du lämnar ett förslag på vad ni önskar och jag kommer med en offert på detta. I priset står jag alltid för dryck och glasen och maten om ni även önskar en mat & dryck i kombination.

Glasprovning

Här testar vi fyra olika glas med två stycken olika viner eller öl och känner av hur stor skillnad det är, jag kan lova att ni kommer bli förvånade över hur samma dryck kan smaka så olika i olika glas. * Samtliga som är med och deltar i provningarna måste var 20 år eller äldre.

Roger Johnson
Diplomerad Sommelier

0707-48 34 24
roger@vinochevent.se

Följ oss på Instagram

Följ oss på Facebook

Följ oss på Twitter